Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat joi, ca, in eventualitatea in care s-ar vacanta functia sa, prin plecarea la Curtea de Conturi, PSD va propune, conform Regulamentului, un candidat la sefia Senatului, care ar putea fi Mircea Geoana, Doru Ioan Taracila sau Serban Nicolae. "Daca se intampla astfel de situatie (vacantarea functie de presedinte al Senatului, prin plecarea la Curtea de Conturi - n.r.), va intereseaza procedura? Lucrurile sunt foarte simple: avem un Regulament, avem o decizie a Curtii Constitutionale: grupul PSD propune un alt candidat pentru functia de presedinte", a precizat Vacaroiu.
Intrebat care ar putea fi candidatul, Vacaroiu a raspuns: "Foarte multi. Si domnul Geoana, si domnul Taracila, si domnul Serban Nicolae. Avem un portofoliu suficient".
Vacaroiu a aratat, insa, ca nu a luat inca decizia de a merge la Curtea de Conturi.
Intrebat daca, in eventualitatea in care va ajunge la Curtea de Conturi, ce se intampla cu functia de presedinte al Senatului, Vacaroiu a spus: "Asta va preocupa, ca nu vom avea presedinte? In primul rand nu am luat decizia daca merg sau nu la Curtea de Conturi, ca sa fie clar. Vom avea o discutie la partid, o sa vedem. In al doilea rand, nu avem o lege promulgata".