Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, sustine, intr-o declaratie remisa presei, ca adversarii politici nu trebuie sa se bucure de decizia lui Ion Iliescu de a nu candida la alegerile din toamna, pentru ca acesta va ramane o institutie cu o influenta majora in luarea deciziilor politice. "Inteleg perfect motivatia presedintelui Iliescu de a nu mai candida si tocmai de aceea ii respect decizia. Poate ca ar fi bine sa ne gandim pentru viitor sa legiferam institutia senatorului de drept pentru fostii presedinti ai Romaniei", arata Vacaroiu.
El tine sa le transmita adversarilor politici ai PSD ca "nu trebuie sa se bucure de decizia luata de Ion Iliescu". "Ii anunt pe adversarii nostri politici ca nu trebuie sa se bucure de aceasta decizie, pentru ca Iliescu ramane el insusi o institutie cu o influenta majora in
luarea deciziilor politice la nivelul conducerii centrale a PSD", declara Vacaroiu.
Nicolae Vacaroiu mentioneaza ca, "si daca partidul ar putea pierde un loc sigur in Senat, acela pe care am fi dorit sa candideze Ion Iliescu, faptul ca fostul presedinte al Romaniei se va concentra mai mult pe activitatea de partid, va fi cu siguranta un mare castig pentru PSD".