In saptamina ce tocmai s-a scurs, la temperaturi ce adesea au trecut de 40 de grade Celsius, politica galateana s-a cam ascuns pe la umbra. Vesnicele declaratii saptaminale de partid au alternat cu citeva precizari politicianiste care au mai resuscitat plaja politica locala, in plin sezon al vacantelor.

Fruntas in topuri!

In saptamina ce tocmai s-a incheiat, cel mai important politician a fost, de departe, democratul Mircea Nicu Toader. Si asta pentru ca a reusit sa atraga in partidul sau nu unul, ci trei nume sonore in politica galateana. Este vorba de Sandu Traian si Doru Resmerita, ambii fosti liberal-democrati, si de Lucica Lepadatu, fost om de vaza in Partidul Social Democrat. Ceea ce il plaseaza pe democratul Toader atit de sus in topuri nu este numai venirea noilor trei membri, ci si faptul ca acestia au adus cu ei o serie de fosti liberal-democrati si ca e posibil ca si altii sa-i urmeze, dar ca si Partidul Social Democrat si-ar putea pierde citiva oameni in favoarea celor de la PD.

Partidul "saptaminal"

Analiza politica a ultimelor sapte zile ii plaseaza ca fruntasi pe cei de la Partidul Verde, care, la fel ca si in saptamina anterioara celei discutate, vin cam cu aceleasi probleme puse pe tapet, dar mereu cu un alt patos in abordarea acestora. Ion Stefan si Partidul Verde pe care in conduce dezbat, chiar si la 40 de grade Celsius, vesnicele probleme ale comunitatii locale si nu uita sa ne mai prezinte cite un episod al campaniei "Aer pentru spital", pe care o desfasoara in aceasta vara pentru a-i racori pe bolnavii internati la Spitalul de Urgenta.

Loc vacant

Nu este vorba de vreun post de conducere nou scos la iveala de cine stie ce firma importanta, ci acela pentru cel mai implicat politician al saptaminii trecute. Acest post a ramas neocupat in ultimele sapte zile ca urmare a lipsei totale de implicare intr-un anumit proiect sau cauza a vreunui politician local. Desi multi politicieni, provenind din la fel de multe partide, s-au batut cu pumnul in piept pentru diferite cauze, nici unul nu a venit cu ceva nou, care sa-i preocupe si a carui implicare sa conteze cu adevarat pentru urbea noastra. Postul ramine astfel vacant pentru urmatoarea saptamina care se anunta totusi linistita din acest punct de vedere.

"Scut de organizatie"

Printre cele mai tari declaratii ale saptaminii trecute se numara cea a social democratului George Cubasa, care spune: "Organizatia noastra are suficienta forta astfel incit repercusiunile sa se simta, dar primarul Dumitru Nicolae ne-a sugerat sa fim diplomati, iar relatiile sa continue in liniste" cind vine vorba despre relatia putin sifonata pe care a avut-o edilul sef cu presa in ultima vreme.