PNL nu va sustine actiunea de suspendare a presedintelui Traian Basescu. Liberalii spun insa ca nici nu e nevoie de votul lor pentru ca Parlamentul sa ia o decizie in acest sens. “Noi il sprijinim pe Traian Basescu pentru bunele intentii pe care le are. E adevarat ca mai mereu creeaza conflicte, dar noi vom trece peste asta. In orice caz, daca proiectul referitor la inceperea demersurilor de suspendare a sefului statului va ajunge in Parlament, acesta va trece cu siguranta”, ne-a declarat ieri senatorul liberal Paul Pacuraru.

Declaratia omului politic a venit la putin timp dupa ce a fost facuta publica decizia majoritatii parlamentare din Camera Deputatilor de a adopta legea referendumului. Deputatii au adoptat un articol care prevede ca seful statului ales in al doilea tur de scrutin poate fi demis cu votul majoritatii cetatenilor prezenti la vot.

Legat de referendumul cerut de Traian Basescu, senatorul Paul Pacuraru ne-a declarat ca subiectul “votul uninominal” poate fi rezolvat foarte simplu de catre Comisia parlamentara mixta pentru codul electoral. Acelasi politician spune insa ca, desi multi vorbesc despre renuntarea la votul acordat unei liste de partid, foarte putini sint dispusi sa si faca ceva in acest sens. “Toti politicienii vorbesc despre votul uninominal, dar nimeni nu-l vrea. In Parlament chiar s-a lansat ideea ca presedintele tarii este cel mai bun exemplu ca votul uninominal este o aberatie”, ne-a mai spus Paul Pacuraru.