Cronica Romana informeaza: PSD cere devansarea parlamentarelor in mai sau iunie 2012
Presedintele PSD, Victor Ponta, a decla¬rat, recent, la Mamaia, ca, daca PDL doreste, se pot devansa alegerile parlamentare pentru luna mai sau iunie, el apreciind ca pentru acest lucru este suficient sa se parcurga procedurile constitutionale.
"Cu cat mai repede facem alegeri parlamentare, cu atat mai bine. Daca singura solutie sa avem alegeri mai repede este acest artificiu, aceasta smecherie a PDL cu alegeri si locale si parlamentare in iunie, ca mai tarziu nu se poate, putem sa discutam. (...) Daca cei de la PDL vor, putem avea alegeri parlamentare mai repede, in mai sau iunie, este suficient sa parcurgem procedurile
constitutionale", a spus Ponta.
Intrebat daca PSD va da curs invitatiei democrat-liberalului Sever Voinescu la consultari pe aceasta tema, Ponta a raspuns ca nu stie cine este Sever Voinescu si ca PSD asteapta raspuns de la presedintele Traian Basescu si de la premierul Emil Boc privind propunerea avansata la Cotroceni referitoare la comisia tripartita. Ponta a mai spus ca saluta faptul ca PDL discuta acum despre un cod de conduita electorala, dupa ce, potrivit liderului PSD, in ultimii doi ani democrat-li¬beralii "au incalcat legi, au cumparat voturi, au amenintat oameni". Acesta a precizat ca este un adept al votului obligatoriu, dar a aratat ca acest lucru nu s-a discutat in USL.
Totodata, liderul PSD a precizat ca i-a rugat pe liberalii care vor candida la consiliile judetene din partea USL sa-i trateze cu atentie, grija si respect pe primarii PSD, pentru ca acestia trebuie sa obtina voturi pentru ei. "Pentru PSD, ca si pentru PNL, primarii sunt importanti si trebuie sa fie tratati co¬rect", a spus Ponta.