Agerpres informeaza: Victor Ponta despre viitoarele alegeri: "Nu ne batem cu un partid, ci cu un sistem mafiot"
Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a cerut, luni, la Suceava, social-democratilor si liberalilor sa pregateasca o organizare ‘‘aproape militara‘‘ in perspectiva alegerilor locale din 2012, aratand ca lupta nu va fi cu un partid, ci cu un "sistem mafiot".
‘‘Noi nu ne vom bate cu un partid, nici la Suceava, nici in restul tarii. Ne batem cu un sistem mafiot care va folosi institutiile statului, asa cum face si acum, care va folosi bani, va incalca legea, deci trebuie sa fiti atat de bine organizati, in fiecare sectie de vot, in fiecare comuna, in fiecare cartier, in asa fel incat sa fure cat mai putin, in asa fel incat sa cumpere cat mai putine voturi‘‘, a spus Ponta.
Totodata, liderul social-democrat a lansat un apel la unitate membrilor PSD si ai PNL, aratand ca acestia trebuie sa sustina candidatii Uniunii Social Liberale indiferent de formatiunea din care provin, iar in perspectiva alegerilor trebuie alesi oameni nesantajabili. ‘‘Pierdem sau castigam impreuna (...) Nu exista niciun pesedist sau liberal mai rau decat Flutur (...) Fac apel la toti sa se gandeasca cat de rau e dusmanul (...) Citez din presedintele de onoare al PNL, domnul Quintus, care a spus ca suntem condamnati sa fim impreuna. Ce solutie exista pentru PSD? Sa luam iar 45%, sa fim iar cel mai puternic partid din opozitie? Ce solutie exista pentru PNL? Sa se duca iarasi la Basescu? Nu exista decat solutia de a ne uni (...) Trebuie sa trageti cu totii pentru candidatii USL. Va rog sa va organizati in acest fel (...) Indiferent de ranile din trecut, indiferent de supararile care au existat, dusmanul e mult prea mare si mult prea periculos ca sa va permiteti sa va irositi energiile in bataliile din interior‘‘, a spus Ponta.