Pesurse.com informeaza: USL se gandeste sa boicoteze asumarea pe legea de plafonare a salariilor profesorilor
Social-democratii se gandesc la varianta boicotarii intregului proces legislativ implicat in procedura de angajare a raspunderii Guvernului daca Emil Boc recurge la varianta asta pentru legea prin care se plafoneaza salariile profesorilor.
Pe langa cele doua plangeri penale pe care USL vrea sa le inainteze impotriva lui Emil Boc si D.Funeriu, liderii PSD discuta cu ce ai PNL posibilitatea neparticiparii la procedura de angajare a raspunderii : USL nu va participa nici la Birourile Permanente ale Parlamentului, nici la sedinta comuna a Camerelor, nu va depune nici amendamente, dar nu va depune nici motiune de cenzura. Potrivit juristilor PSD, depunerea unei motiuni de cenzura inseamna validarea procedeului legislativ al asumarii, or social-democratii considera ca legea anuntata de Boc instiga si incalca hotarari judecatoresti definitive date in favoarea profesorilor.
O decizie asupra acestei absente totale a parlamentarilor USL din toti pasii prevazuti de lege si constitutie pentru asumarea raspunderii va fi luata luni dimineata, la sedinta conducerii USL.