Agerpres informeaza: D. Constantin: Exista un angajament ferm din partea USL de a-si asuma guvernarea chiar si in actualele conditii.
Presedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, a sustinut, luni, ca exista un angajament ferm din partea Uniunii Social Liberale de a-si asuma guvernarea chiar in conditiile extrem de grele in care se afla in prezent economia.
Potrivit acestuia, in cadrul sedintei USL de luni, s-a discutat pe marginea posibilitatii ca premierul Emil Boc ‘‘sa fie demis sau sa i se ceara demisia‘‘.
‘‘Parerea unanima a membrilor si a formatiunilor care formeaza USL este aceea ca vom participa la consultarile constitutionale pe care, probabil, ca le va convoca presedintele Traian Basescu si vom avea o propunere comuna (de premier - n.r.)‘‘, a afirmat Daniel Constantin, intr-o conferinta de presa.
Liderul conservator a criticat, totodata, modalitatea prin care Guvernul vrea sa-si asume, ‘‘intr-un stil dictatorial‘‘, modificarile la Codul Muncii.
‘‘Probabil ca dupa intalnirea cu sindicatele si patronatele de marti, USL va decide care va fi modalitatea de raspuns a Uniunii la angajarea raspunderii anuntate azi (luni -n.r.) de PDL si de premierul Emil Boc, daca va fi motiune de cenzura sau o alta forma pe care o vom adopta‘‘, a mai spus Daniel Constantin.
De asemenea, presedintele PC a anuntat ca duminica va avea loc, la Botosani, Biroul Politic al formatiunii, care va discuta, printre altele, posibilitatea convocarii unui Consiliu National ‘‘cat mai urgent‘‘ si, eventual, si a unui Congres al PC.
Potrivit liderului PC, in cadrul Congresului ar urma sa se discute completarea statutului partidului, alegerea, probabil, a unui secretar general si se vor analiza rezultatele la un an de mandat sub conducerea sa si a celor din Biroul Executiv Central al formatiunii.