Pesurse.ro informeaza: Care e motivul debarcarii lui Geoana? - Victor Ponta: Suspendarea lui Basescu

Iata ca aflam de ce se doreste asa de tare debarcarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului Romaniei. Nu America, nu o eventuala candidatura in 2014 sau alte declaratii facute de Geoana in timp... Presedintele PSD ne-a spus clar in seara asta care e motivul real - Nu vrea ca acesta sa ajunga interimar la Cotroceni, daca USL il suspenda pe Traian Basescu.
"Nu a fost niciun secret. Eu am spus-o, dar e adevarat ca nu am reusit sa ma fac auzit. Eu nu mi-am dorit ca domnul Geoana sa fie exclus din PSD. Eu mi-am dorit ca domnul Geoana sa mearga presedintele comisiei de politica externa, o functie onorabila. Domnul Geoana este chiar foarte bine pregatit, e un diplomat foarte bun. Iar domnul Corlatean, tot din grupul PSD sa fie presedinte al Senatului. I-am explicat domnului Geoana ca era o problema de incredere", a spus Pontala emisiunea Ultima ora de la Realitatea TV.
Intrebat daca ar fi avut incredere in Geoana ca presedinte intermiar, Ponta a raspuns: "Nu! Nu era vorba numai de mine. Era vorba de USL. Am considerat ca nu e nicio sanctiune, nici umilitor sa fie presedintele comisiei de politica externa. Cat timp nu avem intreaga incredere, si Crin Antonescu, si eu si colegii mei din PSD, am vrea sa nu ocupe o pozitie cheie. Pozitia cheie de la Senat nu are nicio valoare decat in cazul suspendarii".
Cu toate acestea, Ponta a mai spus ca in 2009, Geoana ar fi fost o varianta mai buna pentru presedintia Romaniei: "Cred si acum ca era mai bun decat Traian Basescu. Poate sa zica domnul Geoana orice despre mine ca nu imi schimb parerea ca in 2009 era mult mai bine pentru Romania sa fie Geoana decat Basescu".