Consiliul National de Integritate (CNI) a validat luni 11 din cele 12 candidaturi depuse pentru functia de sef al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), printre care si cea actualului vicepresedinte al ANI, Catalin Macovei.
Potrivit calendarului pentru concursul la sefia ANI, pana in 28 februarie, candidatii trebuie sa-si depuna planul de management, iar in 15 martie vor sustine proba scrisa. In 18 martie se afiseaza rezultate la proba scrisa, in 20 martie este termenul limita pentru depunerea contestatiilor, iar in 22 martie acestea trebuie solutionate.
In 27 martie, candidatii care trec proba scrisa vor sustine interviul, iar pana la data de 1 aprilie candidatul declarat castigator va prelua functia de sef ANI.
Pe de alta parte, Consiliul National de Integritate (CNI) a inceput, luni, concursul pentru functiile de inspector de integritate in cadrul Agentiei Nationale de Integritate.
Examenul pentru functiile de inspectori ANI va consta intr-o proba scrisa si un interviu. Candidatii trebuie sa aiba studii superioare juridice sau economice, sa nu fi fost destituiti dintr-o functie publica si sa nu aiba nereguli in cazierul fiscal.
ANI are 106 posturi de inspectori, iar la concurs vor fi scoase aproximativ 50, numarul exact urmand a fi stabilit.