Ministrul desemnat al Culturii, Theodor Paleologu, a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite cu 20 de voturi pentru si 23 impotriva.
Ministrul desemnat al Culturii, Theodor Paleologu, a subliniat in cadrul audierilor din fata comisiilor reunite, importanta consensului si a continuitatii mandatului sau ministerial, trecand in revista proiectele pe care le-a derulat pana in prezent, toate "departe de scena politica".
Paleologu a subliniat ca, desi fondurile pe care instituţia pe care o conduce sunt reduse, el a lucrat la o serie de proiecte, cum ar fi reabilitarea patrimoniului national, pentru care a apelat la programele de investitii ale Bancii Mondiale, organizarea a numeroase festivaluri culturale si facilitarea accesului tinerilor la cultura, prin programe cum ar fi modernizarea bibliotecilor sau Euro 26.
"Am reusit prin programele Bancii Mondiale sa reabilitez sala Studio a Teatrului Maghiar din Cluj si mai sunt in derulare mai multe alte proiecte cum ar fi renovarea Palatului Culturii din Iasi, a Bibliotecii Nationale, a Palatului Regal, a Muzeului Colectiilor. In ceea ce priveste organizarea de festivaluri, echipa ministerului si partenerii nostri au dat dovada de multa imaginatie in ceea ce priveste atragerea de fonduri.
Pentru protejarea patrimoniului am apelat la mobilizarea de voluntari, iar in ceea ce priveste accesul tinerilor la cultura am organizat parteneriate cu asociatii de tineret, cum ar fi Euro 26, prin care sa oferim discount-uri in institutiile care apartin de minister" a declarat Paleologu.
Paleologu a subliniat ca una din prioritarile sale a fost si este mentinerea culturii departe de scena politica.