Pe site-ul presainblugi.com, este postat un pamflet intitulat "Zic Basescu si trag apa!", pe care il puteti citi in continuare. Pamfletul poarta semnatura Bogdan Daradan, dar este scris in stilul lui Mircea Badea, celebrul realizator al emisiunii "In gura presei", de la Antena 3.
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul - e o replica deja intrata in folclorul urban, dar, dincolo de tot si toate nu cred ca e numai Romania si a ei populatie de vina pentru aceasta stare balcanica de "las-o ma ca merge asa". Problema sunt conducatorii, alesi de noi, din pacate pe dudele lor!
Dupa disparitia nefericita a lu Nea Nicu zis Ceasca sau Cizmaru, cred ca tara asta a fost lovita de un blestem de deochi mai ceva decat incantatiile preotilor Vodoo sau ale vracilor indo-americani, blestem care zice cam asa:
"Sa va dea conducatori nemunciti si-nselatori / Sa va faca autostrazi cand o creste malaiu-n pereti / Binele la voi in tara sa vina la Pastele Cailor / Sa va construiasca mall-uri si sa va-ndoape cu E-uri / Sa va fure si cu garda, si politia si barda /Iar de nu vreti sa muriti sa va dea pensie de faliti, cat sa rezistati si voi ca sa-i votati tot pe ei".
Dupa 20 de ani de tranzitie pe paine, dupa 20 de ani de circ, dupa 20 de ani de luminite si beculete la capete de tunele, azi ne procopsim cu-n chior care se vrea vrajitor si-abureste la popor.
Lasand odele in metru antic si cartile lui Dumas, mister Base, un presedinte scos din benzile desenate cu Popeye marinarul se da in stamba pe la TV.
In aceste vremuri tulburi, cand actualul Guvern e in criza majora de identitate, cand tara se scalda in colaps si datorii externe, cand leul se duce la vale mai ceva ca saniuta pe partie iar bancile nu mai au lichiditati, in aceste vremuri de criza, in care lumea moare de foame si fara job, Chelu nostru ce face!? Hai ghiciti! Va rog, intrazniti!
Face bai de multime la Cotroceni? Nuu! Dezbina guverne? Nuu! Se ascunde cu Udrea dupa boscheti? Nuu!
Basescu face POEZII! Cum? Unui presedinte de tara europeana ii arde de scris versuri? Omul asta e sanatos la cap?
Inteleg ca e disperat dupa voturi, inteleg ca juiseaza cand mai castiga cate un procent de gugustiuci, da sa vii tu ca presedinte cu atata nonsalanta si nesimtire sa reciti versuri la TV, versuri care nici nu cred ca ii apartin si sa te dai poet, sa plangi ca ultima stoarfa de pe centura cand vine garda sa iti dea amenda, e deja culmea tupeului.
Deja nu mai am ce invective sa postez aici la adresa lui. De la ipocrit, jigodie, tradator, mincinos, fariseu, ma rezum la randul asta: Zic Basescu si trag apa! PUNCT.BOGDAN DARADAN