Omul de afaceri si proprietarul trustului de presa Adevarul Holding Dinu Patriciu a declarat intr-un interviu acordat Romania Libera ca partidele ar trebui sa faca un schimb de generatii si ca ar putea sustine un partid tanar, cu oameni responsabili si competenti.
"Partidele trebuie sa faca si ele un schimb de generatii. Avem deja mii de tineri foarte bine pregatiti, cu experienta prin lume, am putea lua si noi exemplele din alte tari, unde tineri bine pregatiti, fara ideologie se afla in guvern. Poti trece astazi destul de usor de la politica la afaceri", a spus Dinu Patriciu.
"Ma gandesc la oameni cu experiente in mari corporatii, cu scoli serioase in spate, care stiu cum functioneaza lumea de astazi. Politica nu poate fi o meserie si nu se poate face politica cu salariati. Politica se face cu oameni independenti material", a spus Patriciu, ca replica la mentiunea ca Emil Boc, Victor Ponta si Crin Antonescu sunt dintre politicienii tineri.
Intrebat daca ar sustine un partid tanar, cu oameni responsabili si competenti, omul de afaceri a raspuns: "Nu pot sa ma desprind de pozitia pe care o am, de proprietar de trust de presa. Nu pot sa va dau un raspuns la aceasta intrebare. Depinde de foarte multe lucruri, de compatibilitatea cu ideologia si orientarea trustului de presa". Ulterior, Dinu Patriciu a raspuns afirmativ la intrebare.
Intrebat despre alianta cu PC si avantajele legaturilor cu trustul Intact, patriciu a spus: "Eu cred ca un trust de presa care-si asuma o pozitie politica intr-o tara ca Romania este un grup de presa care va ateriza fortat"
Liderul deputatilor PNL Calin Popescu Tariceanu a afirmat de curand ca, in Alianta de Centru-Dreapta, avantajele politice si electorale sunt de partea PC, dar nu si a PNL.
Si deputatul PNL Ludovic Orban a votat impotriva aliantei si protocolului cu PC intrucat considera ca PNL nu poate fi pus pe picior de egalitate cu PC si nici in pozitia de a face un compromis de natura doctrinara sau decizionala. Impotriva Aliantei au mai votat Varujan Vosganian si Roberta Anastase.