Horea Bacanu, membru in Consiliul Local Timisoara, a demisionat ieri din PD si s-a inscris in PSD, partid in care sustine ca se face reforma.
El a declarat ca decizia de a demisiona din PD a fost luata din cauza „practicilor nestatutare aplicate in doctrina partidului“, la alegerile de la nivel local. „Noua generatie tinde spre reforma politica, iar eu cred ca reforma politica e la PSD. Daca vorbim de reforma social-democrata este cu atat mai bine, mai ales ca ma regasesc in principiile si valorile acestei doctrine. Cred, sincer, ca politica este in primul rand locala, iar problemele administrative sunt pe primul-plan“, a spus Bacanu.
La randul sau, presedintele executiv al PSD Timis, Sorin Grindeanu, a declarat ca este neobisnuit ca politicienii aflati la guvernare sa treaca in Opozitie. „Cei care vin chiar au o nemultumire vizavi de structura din care au plecat, respectiv de inchistarea conducerii PD Timis si, la nivel national, de virarea PD dintr-o formatiune cu o doctrina social-democrata spre una crestin-populara“, a spus Grindeanu. (A.M.)