Blogul lui Constantin Gheorghe: Festivalul pedelist al ipocriziei si al tupeului

Sambata este mare paranghelie la PDL. Se alege conducerea partidului. Jocurile sunt deja facute. Blaga concureaza singur, Flutur, la fel. Careva dintre Cristian Preda, Cotoa sau Paleologu va castiga, probabil, un post de prim-vice.
Vad ca pe nimeni nu intereseaza cine si cum au fost desemnati cei 1500 de delegati la paranghelie. Ce mandat au? De la infiintarea sa, PDL a fost un organism profund nedemocratic. Nu mai amintesc de trecerea in 30 de secunde de la stanga la dreapta intr-o unanimitate profund totalitara. Dar delegatii sunt alesi dupa un proces "electoral" la nivelul organizatiilor locale si judetene. Ati auzit de asa ceva la PDL?
Ce au inteles pedelistii din sutul in cur primit de la alegatori? Nimic! Au fost pedepsiti pentru comportament nedemocratic, si ei ce fac? Un Congres perfect nedemocratic, in care nu exista o competitie reala, in care lucrurile sunt aranjate in culise? Si dupa asta vor sa fie votati, prezentandu-se drept aparatorii democratiei, un zid in fata nazistilor de la USL? Chiar atat de tampiti sunt?
Sigur, veti spune ca este un Congres de avarie, ca PDL trebuie pus pe linia de plutire. Da, dar nu va pluti, pentru ca sparturile din corpul navei pedeliste nu au fost colmatate, ci doar se scoate apa, cu pompele de santina functionand la maximum. E un status quo, o non-solutie. Nu, Blaga nu este omul care sa-i scoata din groapa. Nu s-au rupt de basescu, nu au cerut iertare romanilor pentru suferintele provocate de proasta lor guvernare. Nu, stau si plang dupa pierduta putere, care le dadea acces la banii publici, si viseaza doar la cum sa-l dea jos pe Ponta.
Se bucura degeaba ca au ramas pe vechea lege electorala. Tot spera ca va face basescu o minune pentru ei. Dar atat. Nu au cum coagula "dreapta", pentru ca drepta la care se raporteaza ei nu prea exista in Romania. Cred ca romanii vor fi sedusi de fascitoida Noua Republica si de nenascuta platforma civica a lui MRU.
Sambata vom asista la un festival al ipocriziei si al tupeului. Am mai vazut de astea la PDL. Atata pot, atata ofera...