Primarul Craiovei, Antonie Solomon, se asteapta ca anul 2012 sa fie foarte complicat din punct de vedere politic.
"Ca sa folosesc o expresie nu tocmai academica, eu cred ca anul 2012 va fi unul foarte 'imbarligat' in politica. Va fi un an electoral, cu multe strigaturi, specific romanilor, pentru ca nici dupa 20 de ani n-am invatat ce inseamna o campanie electorala decenta. Dar suntem caliti, nimic nu ne mai impresioneaza in privinta asta", a declarat Solomon intr-o conferinta de presa sustinuta joi.
Daca pana acum era convins ca va castiga un nou mandat de primar, asa cum indicau, de altfel, si sondajele de opinie de asta-vara, Antonie Solomon se arata in prezent mult mai rezervat cu privire la viitorul sau in aceasta functie. "Asa cum sunt eu, cu calitatile, cu defectele mele, va rog sa ma mai suportati pana anul viitor, in noiembrie, si dupa aceea vom vedea...", le-a spus primarul ziaristilor in aceeasi conferinta de presa.
In privinta alegerilor generale, edilul Craiovei crede ca PSD si PDL vor pierde din nou, iar Emil Boc va ramane in continuare la conducere, impreuna cu echipa sa. "Dupa mine, in urma alegerilor generale nici un partid nu va depasi 25% si atunci o sa fie din nou o alianta la guvernare. Si, parerea mea, nu cred ca se va schimba puterea", a prevestit Antonie Solomon.