Cele mai importante evenimente

Este clar ca cel mai important eveniment politic de saptamina trecuta a fost aprobarea bugetului municipiului Galati. Cu toate acestea, politicienii locali au avut ca principala tema de discutie "bugetul politizat de la Consiliul Judetului".

La acest capitol poate fi trecuta si instalarea conservatorului Marin Costel la conducerea societatii Apa Canal. Inscaunarea a avut loc dupa un razboi lung si aprig purtat intre fostul director al societatii, Ion Stefan, pe de o parte, si primarul Dumitru Nicolae si presedintele CJ, Eugen Durbaca, de cealalta parte.

In fine, Manole Odisei, fost deputat in vremurile de glorie ale CDR, s-a intors in rindul taranistilor galateni si vrea sa faca din PNTCD un partid mare.

Cel mai activ partid

Mai cu voie, mai fara voie, conservatorii lui Durbaca s-au aflat saptamina trecuta in lumina reflectoarelor. Cel mai rostit nume de pecist a fost cel al lui Picu Apostol Roman. Omul politic a fost atacat din toate partile dupa ce societatea pe care o conduce, Directia Judeteana pentru Protectia Plantelor, a primit de la Consiliul Judetului un buget in valoare de 2.000.000 de lei.

Cel mai inspirat om politic

Deputatul liberal Emil Strunga a anuntat ca vrea sa rezolve odata pentru totdeauna problema ciinilor comunitari din orasul nostru. Parlamentarul a mai anuntat insa si ca nu vrea sa se apuce de treaba pina cind nu se convinge ca locuitorii Galatiului sint de aceeasi parere cu el. Motivul il constituie faptul ca deputatul se teme sa nu fie "rastignit" de iubitorii de animale.

Cele mai tari declaratii

"Nu se poate spune despre bugetul Consiliului Judetului ca este politizat. Se poate spune insa ca este un buget mic", a declarat Marin Costel.

"Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, ne-a transmis ca nu vine la Galati sa discute cu noi pentru ca l-am jignit atunci cind i-am cerut demisia si l-am numit 'gropar al pensionarilor'. Pai de ce nu vine sa afle de ce ii cerem demisia?", s-a intrebat presedintele Aliantei Pensionarilor din Galati, Toader Cristea.