Conducerea Partidului Conservator a amanat luarea unei decizii cu privire la situatia lui Copos pe motiv ca dosarul acestuia nu a fost trimis inca de la Parchet la instanta de judecata si din cauza faptului ca vicepremierul se afla intr-o lunga sedinta de Guvern dedicata crizei gripei aviare. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat ca Biroul Politic al partidului nu a luat ieri o decizie in cazul Copos, o analiza pe aceasta tema va fi facuta de conducerea PC in momentul in care Parchetul va transmite instantei dosarul care il vizeaza pe vicepremier. Conform lui Ciuca, decizia de a discuta miercuri situatia politica a lui Gheorghe Copos a fost "pripita", deoarece s-a bazat doar pe informatii aparute in presa, conform carora dosarul care il vizeaza pe vicepremier ar fi fost trimis deja instantei de judecata.

Gura pacatosului...

Cu putin timp inainte de anuntul purtatorului de cuvant, prim-vicepresedintele filialei judetene a PC Bistrita-Nasaud, Viorel Cotutiu, a salutat intentia vicepremierului Copos de a demisiona din functiile politice si administrative pentru a se pune la dispozitia organelor de cercetare penala. Cotutiu a adaugat ca detine informatii conform carora, daca vicepremierul Copos nu va face acest lucru, se vor intruni structurile de conducere ale PC, care vor decide retragerea sprijinului politic si chiar excluderea din partid a vicepremierului.
Prim-vicepresedintele PC Bistrita-Nasaud a mai spus ca nu stie nici o realizare importanta a lui Copos in cadrul Guvernului. "Nu am auzit sa fi facut ceva, dar acelasi lucru il pot spune despre Markó Béla si Gheorghe Pogea. Toti ar trebui sa fie remaniati", a apreciat Cotutiu.