Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat joi intr-o conferinta de presa ca Ludovic Orban a interpretat mincinos documentele de la Ministerul Turismului, doar pentru a o calomnia si pentru a o discredita.
"Am facut o mare eroare, deoarece asa cum ma asteptam, domnul Ludovic Orban a aparut la televizor interpretand mincinos si in afara legii hartiile pe care le-a avut la dispozitie si le-a folosit ca pe un nou pretext de a ma calomnia, de a ma discredita, de a ma incrimina", a declarat Elena Udrea.
De asemenea, ea a tinut sa precizeze ca toate contractele incheiate de MT sunt in perfecta legalitate.
" In ciuda afirmatiilor presedintelui comisiei Vanghelie, toate contractele de la MT sunt legale purtand semnatura directorului Directiei Juridice, Resurse Umane si Achizitii Publice. In legatura cu contractul incheiat de MT cu o casa de avocatura sunt indignata ca domnul Ludovic Orban afirma ca, in Romania, institutiile publice nu pot semna asemenea intelegeri cand chiar la ministerul Transporturilor au fost semnate contracte cu case de avocatura in timpul mandatului sau de ministru", a mai precizat Udrea.
Ea a mai precizat faptul ca, in 2007, pe cand Orban era ministrul Transporturilor, CFR a semnat un contract cu casa de avocatura "Parleala si avocatii", despre care Udrea sustine ca este o firma apropiata PNL, care "a ajutat" Ministerul Transporturilor sa piarda hotelul Astoria.