Romania Libera: Geoana: Daca UDMR nu e atent, nu mai ramane nici urma de udemerist in guvernarea viitoare
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, sambata, ca tema reorganizarii teritoriale, disputata de PDL si UDMR, este artificiala, el precizand ca romanii ii vor da afara de la guvernare pe democrat-liberali "cu furcile" si ca, daca UDMR nu e atent, nu va intra in viitorul Executiv, potrivit Mediafax.
"Ne-am obisnuit cu joc destul de abil din partea UDMR. Stie sa-si foloseasca cartile, pentru ca e clar ca se prabuseste puterea. Cel mai prost lucru pentru Traian Basescu si PDL este sa piarda butoanele puterii in momentul alegerilor din 2012. (...) Singura lor preocupare e cum sa ramana la butoane sa faca rost de bani si sa influneteze alegerile de anul viitor. Orice ar face, romanii ii vor da afara cu furcile. Nu mai ramane picior de pedelist in guvernarea viitoare si, daca UDMR nu e atent, nu mai ramane nici urma de udmerist in guvernarea viitoare", a spus fostul presedinte al PSD.
El a aratat ca discutiile pe marginea reorganizarii teritoriale reprezinta un exemplu tipic de energie politica si de opinie publica consumata, in conditiile in care Romania are probleme mult mai importante.
"Ma lasa absolut indiferent discutia intre PDL si UDMR, nu ma interseaza ce tip de decizie ia UDMR sau PDL . O sa avem timp sa discutam de teritoriu, de modul de organizare, dar acest lucru se face in primul an dupa alegeri, in primul an dintr-un nou ciclu politic. (...) In buza de alegeri aceasta incercare a lui Traian Basescu de a schimba regula jocului s-a dovedit a fi frivola, neconvingatoare", a mai spus Geoana.
Intrebat daca mai e dispusa opozitia la o discutie cu UDMR, Geoana a apreciat ca o discutie intre partidele parlamentare e intotdeuna necesara si utila.
"Din punct de vedere al pretentiilor UDMR fata de Legea minoritatilor sau organizarea teritoriala de tip enclavizare de natura etnica nu vor avea in noi un partener. Pe orice alta discutie suntem deschisi pentru o conversatie", a mai declarat presedintele Senatului.
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sambata, la finalul sedintei CRU a UDMR, ca Uniunea sustine amanarea reformei administrative pentru toamna acestui an sau inceputul lui 2012 si a exprimat dezacordul UDMR pentru transformarea actualelor regiuni de dezvoltare in judete.