UDMR va deschide campania electorala la nivel national printr-o manifestare programata, luni, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, unde vor fi prezenti toti candidatii uniunii, inclusiv Károlyi Béla, fostul antrenor al echipei nationale de gimnastica feminina.
Potrivit programului stabilit si dat publicitatii duminica, alaturi de liderii UDMR si candidatii pentru alegerile parlamentare, vor fi prezenti si vor rosti discursuri presedintele Partidului Coalitiei Maghiare din Slovacia, Csáky Pál, presedintele Uniunii Maghiarilor din Voivodina, Pásztor István, de asemenea va fi prezentat si mesajul liderului grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul.
De asemenea, la manifestare vor fi prezenti ierarhii bisericilor traditionale maghiare si reprezentanti ai sferei civile si de afaceri din Transilvania.
"Alaturi de discursurile festive ale presedintelui UDMR, Markó Bela, si sefului campaniei electorale, Takács Csaba, vor lua cuvantul Kelemen Hunor, Seres Dénes, Király András, Benke Pável in numele candidatilor UDMR din Tinutul Secuiesc, din Partium, din diaspora si respectiv al ceangailor maghiari. Va vorbi si cunoscutul antrenor Károlyi Béla, in calitate de candidat al UDMR in colegiul din Statele Unite si America de Nord si de Sud", se arata in program.
La debutul campaniei va avea loc si o predare de stafeta, deputatul UDMR de Harghita, Asztalos Ferenc, urmand sa predea stafeta si experienta sa de patru mandate candidatului pentru Camera Deputatilor, Korodi Attila, "incredintandu-i misiunea de a reprezenta in continuare cu devotament si energie comunitatea maghiara".
In cadrul evenimentului va avea loc si un program artistic, la care isi va da concursul, alaturi de actori ai Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, si candidatul UDMR pentru maghiarii din strainatate, cantareata de muzica usoara Dancs Annamari. Seara se va incheia cu un concert al cunoscutei cantarete pop Kovács Kati din Ungaria.