Inpolitics informeaza: Turcan: "Schimbarea lui Boc e solutia relansarii Guvernului si a PDL!"
Schimbarea premierului Emil Boc cu unul "care sa-ti ofere credibilitate" reprezinta solutia relansarii Executivului si a revitalizarii PDL, sustine deputata pedelista Raluca Turcan, intr-un interviu acordat Radio France Internationale(RFI).

"Un premier care sa ofere credibilitate"

"O schimbare de premier, cu unul care sa-ti ofere credibilitate maxima si o persoana foarte apreciata ar putea constitui o relansare atat pentru Guvern, cat si pentru PDL (...) Daca subiectul este redeschis, imi mentin opinia ca o schimbare de premier poate sa revitalizeze, insa nu este suficient. Trebuie facuta o evaluare si a ministrilor si a celor din esaloanele inferioare ale PDL, pentru ca chiar daca reformele PDL la guvernare vor continua, nu este suficient sa ajungem la recredibilizarea partidului. Recredibilizarea vine din eliminarea tuturor vulnerabilitatilor si din oameni credibili, oameni care sa fie buni comunicatori", explica Turcan.

"Forta nu vine peste noapte"

Ea mai vrea si ca toti democrat-liberalii "sa vasleasca in aceeasi directie". Intrebata daca PDL este un partid mai puternic dupa Conventia Nationala, Raluca Turcan a raspuns: "Forta nu vine peste noapte. S-au ales niste oameni in conducere si brusc partidul devine mai puternic... Forta se obtine in timp si vine din proiectele politice. Daca partidul va avea puterea sa identifice erorile, sa le corecteze, sa intareasca ceea ce a facut bine, are sanse sa devina mult mai puternic".

"Scindarea nu este cel mai mare pericol pentru PDL"

Deputata crede ca "pericolul pentru PDL in momentul de fata nu este sa se scindeze. Cel mai mare pericol pentru noi ar fi sa nu ne mobilizam cu totii si sa nu vaslim cu totii in aceeasi directie, unii sa declare un non-combat si chiar sa se gandeasca la faptul ca un scor prost la alegerile din 2012 ar putea fi o sansa pentru castigarea alegerilor interne dupa alegerile de anul viitor".