Libertatea: ANUNT-BOMBA ! Un TELEFON DE COSMAR pentru BASESCU

Ultimele decizii ale Curtii Constitutionale - care a anuntat un lucru acum cateva zile, pentru ca mai apoi sa vina o o ERATA oficiala - au starnit si mai multe dezbateri si controverse, in asteptarea unui verdict final al CCR cu privire la rezultatul referendumului pentru suspendarea presedintelui.
Judecatorul Curtii Consitutionale Tudorel Toader declara ca a avut, aseara, o discutie telefonica cu presedintele CCR pentru a convoca Plenul si a lamuri situatia Tudorel Toader i-a solicitat presedintelui CCR Augustin Zegrean convocarea Plenului Curtii, pentru a lamuri toate aspectele, avand in vedere si faptul ca nu a stiut de sesizarea Comisiei de la Venetia.
Citat de Mediafax, judecatorul Toader spune ca el a parasit Bucurestiul vineri, in jurul pranzului, iar dupa acel moment nu mai stie ce s-a intamplat, dar ca ce s-a dat publicat pe site-ul Curtii Constitutionale reprezinta "vointa si sensul deciziei luate", in data de 2 august cu privire la cauza referendumului.
Despre erata solicitata luni de catre conducerea Curtii Constitutionale in sensul indreptarii deciziei publicate in Monitorul Oficial, judecatorul Tudorel Toader spune ca a aflat din presa, la fel ca si despre sesizarea Comisiei de la Venetia. "Am aflat ca orice cititor", declara judecatorul. El precizeaza ca nu a fost "intrebat, consultat despre eroarea materiala" sau despre sesizarea Comisiei de la Venetia.
SE SCHIMBA TOT?! Judecator CCR: "DECIZIA CURTII e ILEGALA!" Cea mai controversata ERATA
Vineri, 2 august, intr-un comunicat de presa publicat pe pagina de internet a Curtii Constitutionale, CCR anunta ca a amanat pana in 12 septembrie decizia privind referendumul, mentionand ca a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente si ca a cerut Guvernului ca pana la 31 august sa sa transmita listele in baza carora s-a organizat referendumul. In acel comunicat, CCR solicitat Guvernului ca, pana la 31 august 2012, sa transmita listele electorale actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012.
Luni, Curtea Constitutionala a revenit cu o adresa catre Guvern in care preciza ca a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfasurarea referendului si listele in baza carora s-a organizat consultarea populara din 29 iulie.
ACUZATII-SOC LA ADRESA CCR! "CURTEA a trimis DOCUMENTE FALSE la Guvern!"
Confuzia privind solicitarea adresata Guvernului s-ar fi produs din cauza unei comunicari facuta de un judecator al Curtii, care i-ar fi dictat unui magistrat asistent cererea catre Executiv, sustin surse oficiale. Potrivit acestora, s-ar fi cerut Guvernului "actualizarea listelor" de alegatori si "nu listele electorale permanente actualizate", precizeaza sursele citate.