Comisarul-Sef Christian Ciocan a fost acceptat sa devina membru al Asociatiei Europene a Directorilor in Comunicare. Aplicatia de a deveni membru al EACD a fost aprobata de catre Comitetul Director al Asociatiei. CV-ul si fotografia comisarului au fost deja postate pe site-ul Asociatiei - http://www.eacd-online.eu/who_we_are/member/member_325198.php, Comisarul Ciocan devenind astfel membru cu drepturi depline in familia europeana a directorilor de comunicare.
Activitatea de comunicare si relatii publice pe care Cms. Ciocan o desfasoara ca Sef al Serviciului Informare si Relatii Publice si Purtator de cuvant al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti de aproape 5 ani a fost recunoscuta la nivel european prin alaturarea acestuia in cea mai prestigioasa asociatie, exclusiv destinata directorilor de comunicare din Europa.
Mentionam ca trustul de presa Hubert Burda Media colaboreaza cu Politia Capitalei prin Serviciul Informare si Relatii Publice condus de Comisarul Ciocan din 2008, si ca, in urma campaniilor de promovare a sigurantei rutiere, derulate impreuna cu acesta, am fost singurul trust de presa invitat sa semneze Carta Europeana a Sigurantei Rutiere.
Ca trust de presa european, salutam pe aceasta cale intrarea Comisarului-Sef Christian Ciocan in European Association Communication Directors, si il felicitam pentru reusita profesionala obtinuta, remarcand totodata faptul ca acesta se numara printre cei 14 membri din Romania ai comunitatii comunicatorilor europeni, fiind astfel primul si singurul politist din Romania cu activitate profesionala recunoscuta la acest inalt nivel.
Asociatia Europeana a Directorilor in Comunicare, prima in Europa in domeniul retelelor extinse pentru comunicarea profesionala in-house are in prezent 1300 membri. Infiintata in 8 noiembrie 2006, de catre 100 de membrii fondatori din 23 de tari diferite, asociatia si-a extins de atunci reteaua de comunicatori pentru companii, institutii, asociatii si ONG-uri, in mai mult de 40 de tari.
EADC ramane fidela obiectivelor anuntate la intalnirea de infiintare a sa, promovand profesionalismul in comunicare, trecand peste barierele culturale, politice si lingvistice, care sunt organizate prin Coordonatori Regionali in toata Europa, si se pregateste pentru evidenta anuala, Summit-ul European al Comunicatiilor, din Brussels, pe 1 si 2 iulie, care este cea mai mare intalnire de acest fel din Europa.