PSD, PNL si PC vor sa propuna UDMR ca reprezentantii sai sa isi pastreze pozitiile in guvern daca Uniunea va sustine in Parlament motiunea impotriva Cabinetului Boc. Anuntul a fost facut de purtatorului de cuvant al PSD, Radu Moldovan, la Bistrita, potrivit realitatea.net.
Purtatorul de cuvant al PSD a precizat ca oferta a fost decisa in urma unei discutii private. "In discutiile pe care le-am avut cu PNL si PC am cazut de acord sa le oferim celor de la UDMR cel putin ce au acum, adica sa nu isi riste pozitii de ministrii, sa nu le fie frica. Deci pozitiile pe care UDMR le are astazi in arcul guvernamental sa se pastreze in viitorul guvern de criza", a declarat Emil Radu Moldovan, purtator de cuvant PSD, deputat.
Purtatorul de cuvant al social-democratilor i-a avertizat pe colegii de partid din Parlament, sa fie atenti cum voteaza. "Stiti cum trateaza PSD tradatorii. Trebuie sa votam cu bilele la vedere. Toata lumea vrea sa excluda din start o suspiciune", a declarat Emil Radu Moldovan, purtatorul de cuvant PSD.
Radu Moldovan a mai precizat ca luni vor avea loc negocieri cu UDMR si cu minoritatile nationale ce au ca obiect sustinerea motiunii de cenzura. Reprezentantul social democratilor crede ca aceasta este o oferta foarte buna pentru UDMR. "Noi salvam acum pentru ca si populatiei maghiare i s-a taiat salariile, si pensionarii maghiari au o situatie delicata", a declarat Radu Moldovan.