Viceprimarul Constantin Dumitriu a lansat sambata, cu prilejul sedintei Consiliului local de coordonare al PD Galati, un apel catre autoritatile din Galati si Braila pentru stingerea vechilor conflicte si demararea unor discutii in vederea refacerii legaturii economice dintre cele doua orase.

Sute de sustinatori ai Partidului Democrat, filiala Galati, in special tineri, au participat sambata la prezentarea candidatului la alegerile pentru Parlamentul European, Constantin Dumitriu, sala de la Gradina Botanica unde a avut loc evenimentul dovedindu-se neincapatoare pentru simpatizantii acestei formatiuni politice.

Cu acest prilej, viceprimarul Constantin Dumitriu s-a pronuntat pentru reluarea discutiilor dintre autoritatile galatene si cele brailene pe marginea proiectului de unificare a celor doua zone din punct de vedere economic. "Trebuie sa renuntam la orgolii pentru unificarea Galatiului cu Braila. Aceasta situatie dureaza deja de prea mult timp si afecteaza ambele orase. Trebuie sa ne asezam la masa si sa discutam pe marginea proiectelor care ne unesc", a declarat Constantin Dumitriu, care a precizat ca acest lucru se poate intampla doar printr-o intinerire a clasei politice.

Galatiul, pe locul 12 la investitii private

Viceprimarul Galatiului a atacat dur administratia locala pentru politica de atragere a investitiilor in urbea noastra, fapt care face ca, in prezent, orasul sa se situeze pe un dezonorant loc 12 la nivel national in ceea ce priveste acest capitol. "Este greu de imaginat ca Galatiul se situeaza pe locul 12 la nivel national la investitiile private, dar asta este realitatea. Ma refer in primul rand la potentialul economic al zonei noastre, care nu este folosit decat in mica parte. Nu reusim sa ne promovam zona asa cum ar trebui si de aici pozitia pe care o ocupam. Este ciudat totusi ca unii politicieni au reusit sa popularizeze anumite produse autohtone mai bine decat reclama care li s-a facut timp de 17 ani. Ma refer la caltabos, care a devenit un soi de brand national in strainatate. A fost nevoie sa le explicam celor din Occident ce este caltabosul pentru ca nu exista un echivalent al acestui cuvant in engleza sau alta limba", a ironizat candidatul PD Galati la alegerile europarlamentare apucaturile fostului ministru al Agriculturii.