Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, in Insula Mare a Brailei, ca Romania nu mai este o zona prielnica industriei siderurgice si ca, in viitorul apropiat, trebuie sa se axeze pe agricultura si turism.
"Tarile responsabile trebuie sa investeasca in zone care nu se delocalizeaza. Romania nu are minereu. Mai devreme sau mai tarziu otelul se va produce in alta parte decat in Romania. Si acesta nu este un avertisment nici pentru Sidex, nici pentru altcineva, dar suntem in fata acestei realitati. Nu va rezista mult in economia de piata solutia in care aduci minereu din Brazilia si vinzi otelul nu stiu pe unde. Vor face otel cei care au materia prima aproape. Probabil, maine, poimaine o sa producem nu stiu ce masini prin Kazahstan. Ce va ramane aici, va ramane terenul agricol. Cred ca in fata noilor realitati globale, trebuie sa ne axam pe agricultura si turism", a afirmat Basescu.
Seful statului s-a aflat, vineri, in Insula Mare a Brailei pentru a participa la Ziua Campului. In cadrul acestei manifestari, el a participat la o expozitie de echipamente si utilaje agricole, dar si la o sectiune zootehnica.
Traian Basescu joaca pentru Romania rolul unui fel de triunghi al Bermudelor: dupa ce a regizat disparitia flotei maritime a Romaniei, acum vrea desfiintarea siderurgiei romanesti si inlocuirea ei cu agroturism.