Constantin Gheorghe publica pe blog articolul cu titlul "Un exercitiu de nesimtire", pe care il puteti citi in continuare.
Prieteni, mi se pare mie, sau Traian Basescu si-a vazut visul cu ochii: a produs haosul total in Romania? Economia este in buda, leul a luat-o la vale(sigur, nu e o veste foarte proasta, mai ales pentru exportatori, doar ca astia trebuie sa si importe, pentru a produce, ceea ce poate insemna ca raman cu praful de pe toba), somajul creste, desi boc il scade din condei, ca nu-l costa nimic, inflatia, la fel, se inchid scoli, spitale, servicii publice, in agricultura e jale, in justitie la fel, se dau termene si peste doi ani, dar se desfiinteaza judecatorii, drumuri, ioc, caile ferate sunt vandute la fier vechi, clasa politica, debusolata, lipsita de valori morale si de proiecte, este permanent incaierata de nazbatiile aruncare pe piata de Supremul Cur, elitele intelectuale s-au predat si inalta ode unui primitiv, iar putinii intelectuali care mai au demnitate au fugit departe de Romanica, urmati de romanii care nu-si mai pot imagina viitorul aici, "societatea civila" este o fictiune sinistra (vezi dobitocii care se ocupa cu "salvarea Bucurestilor") si enumerarea poate continua.
Asadar, ce va rezolva din toate astea faptul ca se intalnesc maine niste unii cu Supremul Cur? Nimic! Pentru ca in sapte ani de zile aceste intalniri nu au avut decat un singur rezultat: distanta care ii separa pe "combatanti" se face si mai mare! Iar consensul si mai putin posibil. Nici macar despre un ritual democratic nu mai poate fi considerat, si nici macar un exercitiu de ipocrizie. Este un exercitiu de nesimtire. De tupeu. De dispret fata de "poporul suveran", singurul de care nu-i pasa Supremului Cur, desi vorbeste si face nefacute in numele lui, al poporului.
Asta e, si bine nu are cum fi...