Presedintele Traian Basescu l-a desemnat pe Lucian Croitoru pentru functia de prim-ministru al Romaniei. El are 10 zile la dispozitie sa-si aleaga echipa guvernamentala si s-o prezinte Parlamentului.
La consultarile de miercuri, liderii PNL, PSD UDMR si minoritatile l-au propus pe Klaus Johannis. Propunerea nu l-a incantat insa pe seful statului care a afirmat ca isi doreste un expert in economie si finante pentru functia de premier.
Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat că respinge orice alta nominalizare in afara lui Klaus Johannis, anuntand ca liberalii nu vor vota pe nimeni altcineva in Parlament si ca vor sesiza CCR daca presedintele Traian Basescu ignora majoritate, cerand si o sedinta comuna a Parlamentului pentru a discuta aceasta situatie.
Democrat-liberalii au facut si ei o propunere de premier, insa au refuzat sa anunte care este aceasta. Conducerea Partidului Democrat-liberal a dorit sa-i comunice personal presedintelui la Cotroceni propunerea pentru functia de prim-ministru.