Presedintele Traian Basescu va face in perioada 26-28 iunie o vizita oficiala in SUA, la invitatia presedintelui american George W. Bush, convorbirile bilaterale urmand sa vizeze consolidarea relatiei strategice cu Statele Unite si intensificarea colaborarii economice, informeaza Presedintia romana.
Programul vizitei cuprinde intalnirea sefului statului roman cu presedintele George W. Bush, urmata de o conferinta de presa in Biroul Oval, precum si dejunul oferit de presedintele, cu participarea membrilor delegatiei oficiale.
Vizita va mai include intrevederea la Pentagon cu secretarul apararii Donald Rumsfeld si o serie de intalniri la Capitoliu, cu speakerul Camerei Reprezentantilor, Dennis Hastert, si liderii Congresului american, o intrevedere cu presedintii grupurilor parlamentare de prietenie cu Romania si un dejun de lucru cu lideri ai Senatului SUA, alaturi de cei ai unor organizatii neguvernamentale interesate in problematica strategica regionala.
Vizita are loc la un an si patru luni dupa precedenta vizita la Washington a presedintelui Basescu si se desfasoara in contextul incheierii negocierilor si ratificarii Acordului de Acces privind amplasarea facilitatilor militare americane pe teritoriul Romaniei, al cresterii colaborarii in cadrul NATO. (D.P.)