Dupa incidentul de ieri, cand in masina in care se afla Emil Boc a fost aruncat un ou de catre un cetatean, iata ca nici presedintele Traian Basescu nu scapa.
Nu a fost vorba nici de rosii nici de oua aruncate in Traian Basescu. Presedintele tarii a fost huiduit astazi la Baile Tusnad de mai multe ori de maghiarii prezenti la Tabara de Tineret a Universitatii de Vara. Reactia ungurilor a venit dupa ce seful statului a facut cateva precizari referitoare la autonomie.
"Avem nevoie de cresterea nivelului de autonomie a tuturor localitatilor din Romania, cu un singur amendament. Nu aplaudati pana nu va spun si amendamentul. Un singur amendament (a revenit Basescu - n. red.). Egala autonomie la Odorheiul Secuiesc precum la Tulcea sau la Caracal. SI ROMANII... (intrerupt de huiduielile membrilor UDMR din public)....SA STITI CA DACA MAI FLUIERATI VA MAI SPUN O DATA", a spus presedintele Romaniei in dezbaterea de la Tabara de Vara de la Tusnad.
Traian Basescu a spus de doua ori, adresandu-se catre publicul care continua sa-l fluiere si sa-l huiduie: "Romania este stat national, suveran, independent".
"O sa repet articolul 1 din Constitutie pana ce incetati", a spus seful statului. In discursul sau, presedintele s-a referit si la abordarile extremiste atat din partea maghiarilor, cat si din cea a romanilor, si a spus ca aceste lucruri trebuie tratate cu atnetie.
Basescu a vizitat Universitatea de Vara de la Baile Tusnad. La ora 9.30 s-a intalnit cu Victor Orban, fostul premier al Ungariei.
In continuare Traian Basescu a participat la dezbateri unde a fost huiduit de participanti. La dezbateri a fost invitat si Lazlo Tokes.
De la Tusnad presedintele Traian Basescu va pleca in judetul Alba, unde asteptat sa participe la "Targul de Fete" de pe Muntele Gaina. Potrivit autoritatilor locale, seful statului ar urma sa participe si la o slujba la Crucea Iancului.
Sarbatoarea de la Muntele Gaina aduna in fiecare an mii de persoane din judetele Alba, Cluj, Hunedoara, Bihor, Arad.