Pe scena politica galateana nu au fost inregistrate saptamina trecuta evenimente spectaculoase. Intr-un fel e aproape normal sa fie asa. Multi dintre alesii galatenilor sint inca in vacanta. Politicienii care si-au facut publice opiniile au vorbit mai mult despre declaratiile de apartenenta politica si despre parlamentarii care au facut politie politica.

Cele mai importante evenimente

La acest capitol nu prea avem ce sa scoatem in evidenta. Poate doar finalizarea actiunii de depunere a declaratiilor de apartenenta politica ale alesilor locali ar merita sa fie trecuta in revista. Aceasta actiune a afectat toate partidele parlamentare din judetul nostru. Cu toate acestea, toate formatiunile politice au scos in fata un transfer "bomba" pentru a demonstra ca au si luat oameni de la altii si nu doar au dat.

Cel mai inspirat politician

Aici nu vom nominaliza nici un politician local. Motivul este reprezentat de faptul ca nici un ales galatean sau lider de partid din orasul nostru nu a iesit in evidenta dintr-un anumit punct de vedere. Vom reaminti insa afirmatia presedintelui PC, Eugen Durbaca, facuta acum citeva zile: "cei mai buni politicieni galateni sint deputatul PC Bogdan Ciuca si deputatul PSD, Dan Nica, iar ceilalti sint doar niste ucenici". Este opinia liderului conservatorilor, dar faptul ca a facut-o publica denota ceva inspiratie.

Cel mai activ partid

Echipa ziarului "Monitorul de Galati" considera ca, saptamina trecuta, cel mai activ partid de pe scena politica galateana a fost PC. Asta pentru ca, prin intermediul presedintelui Eugen Durbaca, s-a aflat de multe ori in lumina refectoarelor. Cea mai grozava isprava a lui Durbaca a fost realizata in CJ, acolo unde detine functia de presedinte. Conservatorul a reusit sa enerveze multi politicieni atunci cind a solicitat ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres, certificatul de proprietate al societatii Electrocentrale. Tot la acest capitol, pentru incurajare si stimulare, facem referire si la PSD, care, dupa o pauza destul de lunga, a revenit, la finele saptaminii trecute, prin liderii sai, in lumina reflectoarelor.

Cele mai "tari" declaratii

"Conservatorii din jurul lui Eugen Gavan, presedintele Comisiei de Urbanism din cadrul CL, se considera foarte destepti, iar pe alegatori ii numesc 'fraieri'", a declarat consilierul local independent Marian Popa, facind referire la scandalul "concesiune pe str. Saturn". "Un ministru se poarta ca un ministru doar dupa ce ocupa aceasta functie timp de mai multi ani. Altfel vorbim despre un politician care a avut sansa de a ocupa o functie importanta", a spus presedintele PC, Eugen Durbaca, facind referire la valoarea viceprimarului Constantin Dumitriu, care a plecat de la conservatori si s-a inscris in PD.