Incepind cu aceasta saptamina cotidianul "Monitorul de Galati" va monitoriza cu si mai mare atentie scena politica locala. Asta pentru a scoate in evidenta cele mai importante evenimente, cei mai inspirati oameni politici, cele mai tari declaratii politice si activitatea saptaminala a partidelor.

Cele mai importante evenimente

Aici ne referim, in primul rind, la decizia viceprimarului Constantin Dumitriu, fost colaborator apropiat al lui Eugen Durbaca, de a-si depune declaratia de apartenenta politica la PD. Un alt eveniment este legat de continuarea razboiului consilierului independent Marian Popa. Dupa cum se stie, acesta din urma a depus o plingere penala impotriva consilierului local PC Eugen Gavan. In sfirsit, consilierul judetean Stefan Stanciu, directorul Muzeului de Istorie, a renuntat la independenta si s-a inscris in PSD. Amintim ca acesta a plecat din PSD pentru a se inscrie in PD. Stanciu a parasit insa ultima formatiune la scurt timp dupa inscriere si a devenit independent.

Cel mai inspirat politician

Aici il vom nominaliza pe Mircea Toader, care reusit sa-i aplice o "palma" pe obraz lui Eugen Durbaca, prin saltarea din partid a unui viceprimar conservator.

Cel mai activ partid

PD a avut o foarte buna prestatie pe scena politica. Si-a facut rost de un viceprimar. Trebuie spus insa ca PD a dezamagit pentru ca a luat pozitie tirziu in scandalul "Concesiune pe str. Saturn". PC a iesit destul de sifonat, dar sintem convinsi ca nu-i ramine dator PD-ului. PNL nu s-a remarcat prin nimic. PSD insa a reusit sa ne socheze prin lipsa de activitate. Se poate spune ca de la social-democrati nu a "transpirat" nimic. Ori e toata lumea in vacanta, ori se lucreaza a€ždin umbra" si se pastreaza cu sfintenie secretul acestei munci, caz in care liderii formatiunii pot fi mindri.

Cele mai "tari" declaratii

"Am plecat din PC pentru a gasi libertate in PD", a spus Constantin Dumitriu.

"Consilierii judeteni PNL Catalin Paraschiv si Toader Gheorghe l-au criticat pe Eugen Durbaca, aparat de consilierul judetean PC - ex-membru PSD - Adelina Hristea. Ciudat e faptul ca Durbaca este contestat de cei care l-au ajutat sa ajunga presedinte la CJ, dar este sustinut de dusmanul din alegerile locale - PSD", a declarat liderul local al PNL, Victor Paul Dobre.