Izolarea politicaa a Partidului Democrat si relatia pe care au avut-o parlamentarii gaalaateni cu fosta Securitate au fost cele mai interesante subiecte ce au fost abordate saaptaamina trecutaa de clasa politicaa localaa. Trebuie spus caa, in ciuda faptului caa cele douaa teme stirnesc interesul iubitorilor de spectacol politic, cei mai multi dintre alesii gaaltenilor au fost preocupati mai mult de vacante decit de munca in interesul alegaatorilor.

Cele mai importante evenimente

Nu s-au intimplat prea multe lucruri saaptaamina trecutaa si din acest motiv nu vor fi prea multe de spus la acest capitol.

Unul dintre putinele lucruri interesante a fost pozitia social-democratul George Cubasa vizavi de intentia conservatori de a izola Partidul Democrat. Pesedistul a precizat caa in momentul de fataa PC nu poate vorbi despre o echipaa PSD-PC la nivel central pentru caa oamenii lui Voiculescu fac parte din coalitia de guvernare. Prin urmare, Cubasa crede caa PC ar trebui saa stea cu fundul intr-o singuraa barcaa pentru a putea lansa scenarii anti-PD.

Interesante au fost si declaratiile din care reiese caa nici un ales al gaalaatenilor nu a "turnat" si cel putin unul dintre acestia are dosar de urmaarire. Dacaa e saa ne luaam dupaa declaratiile lor, doar doi liberali (Paul Paacuraru si Emil Strungaa) si un social-democrat (Aurel Nechita) au faacut cunostintaa cu "baaietii cu ochi albastri". Democratii, peremistii si udemeristii nu au vaazut niciodataa, chipurile, picior de securist.

Cel mai inspirat politician

Din paacate pentru noi, cei care locuim Galati, despre nici un politican local nu se poate spune caa a fost lovit de inspiratie saaptaamina trecutaa. Din acest motiv nu vom trece nici un nume la acest capitol.

Cel mai activ partid

Aici vom spune caa doar PNL si PSD s-au miscat putin pe scena politicaa. George Cubasa a apaarat culoarea PSD - "rosu ferrari", iar Emil Strungaa a fost si saaptaamina trecutaa singul penelist care a vorbit, prin intermediul presei, cu alegaatorii.

Cele mai "tari" declaratii

"Propunerea Partidului Conservator nu are nici un fel de suport in realitate. PC este faaraa importantaa in Parlament pentru a putea face ceva impotriva PD", a spus senatorul PRM Carol Dina referitor la dorinta conservatorilor de a colabora cu toate partidele importante in sensul anihilaarii PD.

"Liderii conservatorilor spun caa formatiunea lor nu iese de la guvernare pentru a nu pune in pericol aderarea Romaniei la UE. Si, din acelasi motiv, le sugeraam saa raaminaa la guvernare", a declarat si social-democratul George Cubasa referitor la acelasi subiect.