Constiinta unui Liberal de Stanga: Putere si gandire totalitara
(Autor: Gheorghe Constantin)
Campania scelerata declansata de ANAF impotriva mediului de afaceri autohton pune capac prostiilor lui Ponta. Coruptia si evaziunea fiscala se pot combate si fara abuzuri si crize de nervi. Iar daca n-a aflat, poate afla si Ponta, altminteri absolvent de drept, ca exista un principiu, al proportionalitatii in ceea ce priveste greseala si pedeapsa. In plus, daca ar fi inteles ceva din felul in care functioneaza economia, ar fi vazut ca sunt decizii ale caror costuri depasesc cu mult beneficiile. Nu inchizi o afacere o luna de zile pentru diferente de casa de sub un euro, doar pentru a da exemple.
I-am injurat pe comunisti, pentru dispretul aratat fata de individ, de viata lui, dispret care venea din privilegierea ansamblului. Din pacate acum avem dispret si fata de individ, si fata de comunitate. De ce? Pentru ca am scapat de totalitarism, in schimb am absolutizat gandirea totalitara. Ponta, ca si basescu, Iohannis, Kovesi, Macovei, Gorghiu, Blaga si altii ca ei, este INCAPABIL sa inteleaga ce inseamna o democratie, cum functioneaza ea, ce inseamna respectul drepturilor si libertatilor cetatenesti. Nu mai spun ca sunt profund inumani. Omul nu pretuieste nimic in ochii lor. Puterea i-a dezumanizat, daca au fost vreodata oameni.
Toate institutiile statului roman sunt dupa chipul si asemanarea acestor indivizi: abuzive, dispretuitoare, care ne trateaza ca pe niste sclavi, ca pe niste gunoaie. Si nimic nu se va schimba. Pentru ca, la randul nostru, nu dam doi bani pe ceilalti, dispretuim democratia si nu ne pasa de drepturi si de libertati. N-am miscat un deget pentru a le avea, nu ne pasa daca ni se iau. Noi ne descurcam. Si ramanem cu descurcatul.
Fara nepasarea noastra nu ar exista aroganta si dispretul lor. Ne meritam unii pe ceilalti!
Sursa:constantingheorghe.blogspot.ro