Inpolitics informeaza: Bogdan Teodorescu: "Ne-am putea trezi ca Basescu vrea functia de prim-ministru"
Presedintele Traian Basescu nu are de gand sa isi dea demisia pentru simplul motiv ca seful statului e in stare sa faca orice pentru ca, in alegeri, USL sa nu atinga 50%, iar el sa numeasca premierul si sa aduca, din nou, PDL la guvernare, afirma analistul politic Bogdan Teodorescu, in exclusivitate pentru Inpolitics.
Scenariile gandite in laboratoarele Cotrocenilor
"Ce s-ar ascunde, din punct de vedere teoretic, in spatele declaratiilor presedintelui Traian Basescu? In primul rand, este o recunoastere ca PDL are probleme extrem de mari. Nu rezulta din asta ca Basescu mai este acum locomotiva locomotivelor, care i-ar duce din nou pe pedelisti la putere, nimic mai eronat. Dar, in lipsa de altceva, merge incercat cu Basescu care, ne-ar spune mai apoi ca mai vrea un mandat deoarece ultimul a fost incomplet. In al doilea rand, ne-am putea trezi ca Basescu vrea functia de prim-ministru si ni-l arunca pe Baconschi, de exemplu, in alegerile prezidentiale. Acestea sunt scenariile pe care puterea vrea sa ni le facem noi atunci cand ascultam luarile de pozitie ale presedintelui. Personal, eu nu cred ca Basescu vrea sa faca nimic toate acestea.

"Miza lui Basescu e una singura: USL sub 50% in alegeri"

E vorba despre o strategie comunicationala foarte buna. Udrea si Boc ne anunta ca am iesit din criza si noi nu mai avem timp nici macar sa spunem ca nu este adevarat ce ni se serveste. De ce nu mai avem timp? Fiindca iese Basescu si spune ca e gata sa renunte la un an de mandat. In loc sa analizam realitatile economice dezastruoase, noi vom sta si vom analiza ceea ce se ascunde in mesajul criptat al sefului statului.Tinta lui Basescu este una singura. Anume, sa faca orice ca USL sa nu ia in alegeri 50 %. Daca reuseste asta, el numeste prim-ministru. Daca USL castiga 49,9%, Basescu este cel care le va transmite ca nu au castigat alegerile, ca majoritatea este cea pe care o configureaza el", explica Bogdan Teodorescu.