Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica intitulata: ,,Ce Romanie mica aveti, domnule Baconschi!’’
Cred ca avem dreptate sa cerem demisia imediata a domnului Teodor Baconschi, ministrul de Externe. Declaratia domniei sale, potrivit careia este important ca partidul din care face parte, PDL, sa fie "sustinut de Romania care lucreaza, nu de Romania care cerseste", este de un cinism care ne-a lasat, pe multi, fara replica. Totusi, imi vine greu sa cred ca demiterea unui ministru atat de "sincer" si de evident indragostit de alegeri, in detrimentul multelor probleme pe care le are la ministerul de la care isi ridica leafa, se va produce prea curand.
Neavenita sau nu, jignitoare sau nu, declaratia domnului Baconschi imi ofera posibilitatea unei foarte scurte analize. Cine pe cine sustine in Romania, in acest moment, pe ce se bazeaza voturile pe care spera domnul Baconschi sa le obtina aruncand aceasta manusa de plumb direct in capul cetatenilor?! Pe... nimeni, stimati colegi! Pare-se ca Romania domnului Baconschi nu lucreaza; nu o spun eu, o arata procentele PDL, cam putine pentru ca declaratia "externului" Baconschi sa culeaga macar cativa aderenti.
Realitatea este alta: Romania domnului Baconschi cerseste in fiecare zi ajutor, iar acesta nu vine. Nici pentru relansarea economica, prin intermediul unor masuri realiste si imediate, nici pentru pensionari - transformati de un alt ministru de trista amintire in asistati sociali -, de fapt, nu vine pentru nicio categorie socio-profesionala. Nu vine pentru ca e criza iar actuala guvernare este intr-o criza si mai adanca.
In judetul Vaslui, pe care il reprezint in fata dumneavoastra, stimati colegi, peste 70 la suta din unitatile administrativ-teritoriale sunt in pragul falimentului. Primariile au conturile blocate si au ramas fara bani de salarii. E o situatie mai acuta decat cea inregistrata la nivelul tarii, unde calculele unor specialisti arata ca o treime dintre comunele din Romania, adica aproape 1.000 de unitati administrativ-teritoriale din totalul de 2.861 de comune - se afla in pragul falimentului. Aici, domnule ministru Baconschi, cu siguranta nu se lucreaza. Penalitatile si executarile silite curg, nu sunt venituri, nu sunt bani pentru investitii, nu sunt perspective... Nu este nimic!
Asadar, pe care Romanie va bazati, domnule Ministru Teodor Baconschi? Singura Romanie care lucreaza, cu spor, daca este sa ma iau dupa darnicia Guvernului, este Romania pedelista. Cam mica tara, nu credeti?