Social-democratii se opun intentiei guvernului de reducere a pensiilor militarilor. De asemenea, principalul partid de opozitie cere guvernului sa acorde subventii agricultorilor romani.
Departamentele interne ale PSD vor propune Biroului Permanent al partidului initierea unei motiuni simple pe tema pensiilor militarilor, a anuntat ieri, seful Departamentului Sinteza si Comunicare Publica, Octavian Stireanu. Propunerea Departamentelor PSD va fi inaintata, luni, Biroului Permanent National al partidului. Deocamdata, specialistii PSD nu au inceput inca redactarea textului, asteptand decizia conducerii partidului. "Va fi un prilej de testare politica a pozitionarii independentilor fata de legea pensiilor unitare, care pot confirma atitudinea lor dupa cum vor vota sau nu", a explicat Stireanu.
Octvian Stireanu a mai precizat ca deputatul Victor Surdu, seful Departamentului de agricultura, a redactat deja textul cu care social-democratii vor contribui la motiunea simpla pe agricultura, urmand ca, dupa o viitoare intalnire cu specialistii PC si PNL pe domeniu, sa fie finalizata si motiunea.