Presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a fost ales pentru a doua oara consecutiv vicepresedinte al Partidului European Liberal-Democrat si Reformist (ELDR) la congresul care s-a desfasurat in perioada 23-24 septembrie la Bratislava.
Potrivit lui Cristian David, membru in conducerea PNL, Calin Popescu-Tariceanu a fost primul dintre cei sase candidati la functia de vicepresedinte in ceea ce priveste preferintele participantilor la congres. Presedinte al ELDR a fost aleasa Annemie Neyts, membru al Parlamentului European din partea Partidului Liberal Flamand din Belgia, care l-a devansat pe contracandidatul sau Jozias Van Aartsen (din partea Partidului Liberal Olandez) cu 64 de voturi (218 la 144).
Ceilalti trei vicepresedinti alesi sunt Markus Loning din Germania, Katarina Gloncakova-Golev din Slovacia si Wilfried Derksen din Olanda. La congres au participat prim-ministri, comisari europeni si membri ai Parlamentului European, alaturi de 300 de delegati din partea partidelor democrate si liberale din Europa.
ELDR reuneste 47 de partide politice cu doctrina liberala, democratica si reformista, iar alegerile se organizeaza din doi in doi ani.