Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ieri, la postul public de radio, ca raportul de tara, ce va fi prezentat de Comisia Europeana la sfarsitul acestei luni, va fi favorabil Romaniei.
El a spus ca munca Guvernului pe care il conduce nu se opreste insa dupa raportul din 25 octombrie, fiindca raportul final va fi cel din aprilie 2006.
Raportul de tara din acest an privind Romania si Bulgaria ar putea constitui o surpriza, in sensul ca tara noastra va fi mai bine cotata decat Bulgaria. Dupa criza politica ce a avut loc recent, Bulgaria risca sa fie cotata de oficialii europeni in urma Romaniei. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a afirmat, in cadrul aceleiasi emisiuni, ca fenomenul coruptiei nu este generalizat in Romania, ci marcheaza doar anumite sectoare.
„Poate este vorba de o anumita categorie de functionari publici, poate este vorba de vama. Sunt zone in care, intr-adevar, stim ca este coruptie. Dar majoritatea oamenilor sunt oameni care muncesc cinstit, castiga cinstit banii si sigur ca se simt jenati cand se vorbeste atat de mult despre coruptie“, a spus Calin Popescu-Tariceanu. El a mai spus ca se simte „stanjenit“ cand oficiali straini abordeaza subiectul coruptiei in Romania. (I.N.)