Un presupus ravas trimis de premierul Tariceanu presedintelui Basescu in care ii cerea sa intervina in ancheta asupra lui Dinu Patriciu a declansat din nou scandalul intre PD si PNL. Existenta biletului a fost anuntata joi seara la televizor de secretarul executiv al PD, Elena Udrea. In timp ce Basescu a confirmat existenta biletului, Tariceanu a spus ca este o facatura.
Elena Udrea, fost consilier prezidential, a afirmat ca premierul Tariceanu i-a cerut presedintelui Traian Basescu, printr-un bilet cu antet, scris si semnat de mana, sa intervina la Parchet in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, potrivit NewsIn. "Era un bilet mai mare decat o carte de vizita, de culoare roz sau galbena, sau ceva asemanator, avand un antet pe care se putea citi primul-ministru, si era scris si semnat de mana", a relatat Elena Udrea. Ea a afirmat ca presedintele a fost foarte deranjat de acest bilet. "Nu l-am vazut niciodata mai nervos ca atunci", a spus Udrea despre reactia sefului statului la vederea biletului, precizand ca formula folosita in bilet era "domnule Traian". Presedintele Basescu a confirmat ieri existenta biletului spunand ca l-a deranjat foarte tare gestul premierului. "Deci, da! Da, cert, exista ceva! Nu pot sa va dau detalii, pentru ca am cerut sa fie cautat in arhiva. Stiu ca mi-a produs o anumita suparare", a declarat seful statului. El a adaugat ca primeste pe diverse cai multe solicitari, mai mult sau mai putin legale. "Pe cele care n-au fundament legal, pur si simplu le clasez mai mult sau mai putin nervos la momentul respectiv".
Tariceanu: "E o facatura"
Premierul Tariceanu a negat ieri ca i-ar fi solicitat presedintelui sa intervina in favoarea lui Dinu Patriciu, catalogand povestea Elenei Udrea ca "facatura". "Vreau sa fiu foarte clar. Nu i-am solicitat presedintelui Basescu sa intervina pentru nimeni la Parchetul General. Cu atat mai putin cu cat stiu care sunt relatiile dintre domnul presedinte si Dinu Patriciu. Nu i-am scris presedintelui sa intervina pentru nimeni la Parchet. (...) Este ca si cum i-as cere dracului sa intervina pe langa Dumnezeu, sa ma pun bine pe langa el. Este o pura facatura si altceva nu am de comentat", a spus premierul. El a adaugat ca discutii pe aceasta tema au aparut si in urma cu doi ani, atunci cand a fost acuzat ca i-a dat telefon procurorului general al Romaniei pentru a interveni, insa s-a dovedit ca nu a fost nimic adevarat.