Calin Popescu Tariceanu a fost ales ieri, la Neptun, drept candidatul PNL pentru functia de prim ministru in viitorul guvern, 108 membri ai Delegatiei Permanente votand pentru continuarea mandatului, in timp ce 4 liberali au votat impotriva. Tariceanu a declarat ca isi doreste acest lucru pentru a continua proiectele pe care le-a inceput, afirmand ca guvernarea liberala a fost un succes. Premierul a mai spus ca va candida pentru un mandat de parlamentar in colegiul electoral 2 din Bucuresti. Tot ieri, la Scoala de vara a tineretului liberal, care are loc la Costinesti, Varujan Vosganian a avut, probabil, discursul saptamanii, prin originalitatea sfaturilor pe care le-a dat juniorilor PNL. "Un om politic trebuie sa stie sa bea fara sa se imbete, sa nu aiba cefalee, dureri de dinti sau aciditate gastrica pentru ca fiecare grimasa ucide comunicarea. Sa inteleaga faptul ca pentru fiecare om centrul pamantului este exact acolo unde talpile sale iau contact cu gravitatea si sa respecte acest drept al lui de a socoti ca Steaua Polara arata exact urma talpilor lui", le-a transmis Vosganian tinerilor sai colegi.
Varujan Vosganian si-a delectat tinerii colegi de partid cu o suita de sfaturi expuse intr-o maniera cat se poate de plastica, rememorand in acelasi timp experientele sale politice, intr-o maniera, de asemenea, amuzanta. "Cand am intrat in Parlament, eu nu stiam ca a fi parlamentar inseamna sa primesti si bani. De unde la fabrica de bere la care lucram ca merciolog aveam vreo 2.000 de lei pe luna, ca parlamentar m-am trezit cu un salariu de vreo 40.000 de lei. Era o suma pe care nu o vazusem niciodata", le-a povestit Vosganian liberalilor din organizatia de tineret.

Vosganian: "Un om politic trebuie sa stie sa bea fara sa se imbete"

El i-a indemnat insa pe tineri sa nu aleaga cariera de deputat din motive financiare, explicandu-le ca poti fi un bun om politic chiar daca pierzi alegerile parlamentare. "Ce ar trebui sa faci daca nu castigi o circumscriptie? Sa continui sa ramai atasat unei circumscriptii in care nu ai castigat si sa vrei, peste urmatorii patru ani, sa castigi totusi. Mie mi se pare un gest de mare noblete si o adevarata intelegere a politicii. Politica adevarata nu este intotdeauna cea a castigatorului", a afirmat Varujan Vosganian, care a dat ca exemplu generatia sa. "Poate ca, daca ne reintoarcem la perioada 1990-1996, noi, cei care pierdeam, eram huiduiti, se arunca in noi cu oua rascoapte si cu fructe, unele foarte crude si altele mult prea coapte. Poate ca noi am fost adevaratii castigatori ai acelei perioade, poate ca ideile noastre de atunci au indreptat Romania si nu ideile celor care au condus tara in acea perioada", a mai spus vicepresedintele PNL. Vosganian a prezentat apoi codul de conduita a politicianului de valoare, intr-o maniera amuzanta si originala: "Un om politic trebuie sa stie sa bea fara sa se imbete, sa nu aiba cefalee, dureri de dinti sau aciditate gastrica pentru ca fiecare grimasa ucide comunicarea. Sa inteleaga faptul ca pentru fiecare om centrul pamantului este exact acolo unde talpile sale iau contact cu gravitatea si sa respecte acest drept al lui de a socoti ca Steaua Polara arata exact urma talpilor lui".