DeCeNews: Vivianne Reding, ne datorezi 150 de euro pe luna (Autor: Val Valcu)
Doamna comisar european Vivianne Reding, va scriu in calitate de platitor al salariului pe care il incasați de la cetațenii UE. Sigur, eu personal nu acopar prea mult din cheltuielile dumneavoastra, dar impreuna cu cei 7,4 milioane de romani pe care ii injurați constant și nedrept, va bag in buzunar 150 de euro pe luna (suntem 1 la suta din populația continentului, iar dumneavoastra ramasați cam 15.000 de euro, lunar). Nu am mai luat in calcul costurile personalului, diurnele, chiriile și alte beneficii de care dispuneți, ca ministru european. Pe astea le achitam ca bonus, sa va fie masa bogata.
Cand am vazut cu cata fervoare v-ați implicat in campania electorala din Romania, cu cata indarjire aparați un candidat la pensionare anticipata, m-am gandit ca aveți un interes personal.
Poate ați primit o sponsorizare, la partid, sau poate aveți afaceri prin zona...Poate faceți jocul unor cercuri de interese, poate va aranjați ploile la alegerile din CE, cu sprijin unguresc și german, cine știe? Apoi, m-am corectat: șmenurile se petrec doar in țarile monitorizate, ca Romania, cum sa ne gandim la lucruri necurate in ceea ce-i privește pe funcționarii europeni ( mai ales ca am și uitat de cazurile Prodi și Santer)?
Așa am tras concluzia ca graba cu care ați intervenit in disputa de la București și mai ales greșeala de apreciere pe care ați facut-o (și in care insistați) nu sunt din interes, ci din prostie. Iata de ce cred ca ar trebui sa lasați locul unor funcționari mai capabili și sa mergeți la lucru in țari unde un sistem dictatorial v-ar putea folosi mai eficient.
Poate guvernul Romaniei, la cinci ani de la integrare, nu are suficienta experiența și nu știe ca poate sa ceara demiterea unui comisar, atunci cand acesta greșește.
Pana una-alta, noi, cei 7,4 milioane de cetațeni pe care i-ați jignit din prostie, daca nu din interes, va solicitam demisia.
Nu disperați: omul dumneavostra de la București are inca parghii de intervenție și ar putea sa va intoarca serviciul, arestand toate cele 7,4 milioane care va contesta. Ma tem ca, totuși, așa ceva ar afecta și bugetul de care dispuneți, dar nu-i nimic, macar un semnal ați putea da, impreuna, in acest sens.