Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ieri ca sumele cheltuite de PD si de sustinatorii presedintelui suspendat in campania pentru referendum sunt "uriase", ridicandu-se la aproximativ 12 milioane de euro, in timp ce campania PNL a costat, la nivel central, 400.000 de euro. "Dupa evaluarile preliminare pe care le-am facut, PD si sustinatorii lui Traian Basescu au cheltuit sume uriase, de cel putin 12 milioane de euro. De unde au avut acesti bani pentru o campnaie atat de opulenta?", s-a intrebat retoric Orban. El a sustinut ca toata campania sutinatorilor lui Basescu a fost "plina de abuzuri, de manipulari si de dezinformari ale cetatenilor". Orban a adaugat ca "haidamacii" lui Basescu au luat "cu arcanul" angajatii din institutiile publice si au fost dusi la mitinguri.
De asemenea, el a mai spus ca elevi din mai multe unitati scolare au fost dusi la mitinguri, in acest sens prezentand declaratia parintelui unuia dintre acesti copii. "Un alt mijloc prin care au gasit de cuviinta sa-si sustina ideile a fost taierea panourilor si a posterelor afisate de PNL", a mai afirmat vicepresedintele liberal, care a precizat ca, la nivel central, costurile de campanie ale formatiunii liberale s-au ridicat la circa 400.000 de euro.
Orban a mai spus ca sondajele care indica o victorie a lui Basescu cu 70-79 de procente la referendumul de sambata sunt simple manipulari, care vor sa ii demotiveze pe toti acei romani ce doresc sa se pronunte pentru schimbarea presedintelui suspendat. El a sustinut ca aceste cifre vor fi infirmate de rezultatele de la referendum, el bazandu-se pe evaluarile propriului partid. Orban a precizat ca, potrivit unor sondaje interne comandate de PNL, Traian Basescu este pe un trend descendent si a pierdut, pe durata campaniei electorale, in jur de 7 procente.