Organizatia PLD Bihor nu este inca decisa daca il va ataca sau nu in instanta pe primarul din comuna Varciorog, Cociuba Vasile, chiar daca intr-un comunicat trimis marti pe adresa redactiei, se arata ca urmeaza a-l actiona in instanta pe primarul liberal. Motivul ar fi acela ca, in ziua de 9 mai, unii reprezentanti si simpatizanti ai PLD au fost "agresati, jigniti si loviti" de catre primar.
"Consideram ca aceste acte anti-democratice sunt extrem de periculoase, deoarece incalca in mod grav drepturile si libertatile fundamentale ale omului, pentru o tara membra a UE, si care declara prin Constitutie ca drepturile si libertatile fundamentale ale omului sunt garantate si respectate. PLD Bihor afirma ca acest cetatean, primar de Varciorog, prin faptele sale se face vinovat de incalcarea grava a Constitutiei si trebuie suspendat", se arata in comunicatul PLD. Acestia il mai acuza pe primarul Cociuba ca i-a obligat pe politistii locali sa le intocmeasca dosare penale pentru patru simpatizanti PLD.
Ieri insa pozitia presedintelui PLD Bihor, Gavril Grebenisan, era mai toleranta, el sugerand ideea ca se poate ajunge la o impacare intre cele doua parti, fara a se mai recurge la judecata. "Hotarirea Biroului Executiv este aceea de a-l actiona in judecata. O sa discut cu primarul, sa vedem ce solutie gasim, pentru ca astfel de iesiri in decor nu sunt bune", ne-a declarat liderul PLD Bihor.
La randul sau, primarul Vasile Cociuba sustine ca a avut o discutie mai tare cu cativa simpatizanti ai PLD, dar in niciun caz nu i-a agresat. "Toata discutia mea cu acesti tineri a durat cel mult trei minute. Poate ca am strigat la ei, dar nu i-am lovit, ci doar le-am spus sa-si vada de treaba lor", a mentionat Cociuba. El a mai spus ca se va intalni cu liderul PLD Bihor pentru a clarifica problema si a se impaca.