AGERPRES informeaza: Ion Iliescu recunoaste ca nu exista majoritatea necesara pentru suspendarea presedintelui

Anuntul privind posibila suspendare a presedintelui Traian Basescu este mai degraba o actiune tactica, intrucat opozitia nu dispune de suficiente voturi in Parlament pentru ca un astfel de demers sa aiba succes, a afirmat, joi, la Pitesti, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.
"Sunt actiuni strategice si tactice. Eu cred ca acum este un pas tactic, pentru ca practic nu prea exista majoritatea parlamentara necesara pentru a realiza asa ceva. (...) Este un act politic, pentru a trage un semnal in legatura cu respectarea locului si rolului care ii revine presedintelui in cadrul societatii romanesti", a declarat Iliescu.
El considera ca un eventual referendum pentru demiterea lui Traian Basescu ar putea avea succes, insa principala problema a opozitiei o reprezinta lipsa majoritatii parlamentare necesare pentru suspendare. "In 2007 a fost o suspendare care a avut un suport politic parlamentar suficient, in schimb societatea nu era pregatita pentru asa ceva si de aceea, cand s-a supus votului cetatenilor, suspendarea s-a intrerupt. Acum cred ca electoratul ar fi pregatit pentru o asemenea chestiune, dar cred ca nu avem majoritatea parlamentara necesara pentru realizarea ei", a explicat presedintele de onoare al PSD.