Presedintele Senatului, Mircea Geoana, nu a primit onorurile militare, in absenta din tara a presedintelui Traian Basescu. Cel care a beneficiat de acest protocol a fost premierul Emil Boc.
Seful Guvernului a avut parte insa si de huiduielile unora dintre cei care au asistat la ceremonie.
Surprize cu iz de scandal la ceremoniile dedicate Zilei Nationale din Capitala. Asta pentru ca in conditiile absentei din tara a presedintelui Traian Basescu (aflat in Kazahstan la reuniunea OSCE), al doilea om in stat, seful Senatului, Mircea Geoana, ar fi urmat sa primeasca onorurile militare. Numai ca le-a primit premierul Emil Boc.
Surse din apropierea presedintelui Senatului sustin pentru ca staff-ul acestuia a fost contactat telefonic marti de protocolul Administratiei Prezidentiale pentru a i se propune ca Geoana sa-l inlocuiasca pe Traian Basescu la ceremonii. Mircea Geoana a acceptat, numai ca miercuri inainte cu doar 10 minute de ceremonia propriu-zisa, staff-ul acestuia a fost instiintat ca oficialul care va primi salutul armatei va fi premierul Emil Boc.
Acesta a declarat presei ca el a fost desemnat de presedinte sa primeasca onorurile militar.
"Protocolul este cel care a fost stabilit si dumneavoastra ati vazut ce s-a intamplat. De ieri, presedintele m-a desemnat in acest sens", a spus Boc.
Seful Guvernului nu a avut numai parte de onoruri, ci si de huiduieli, ceea ce l-a facut sa o ia repede din loc, Emil Boc urcandu-se rapid in masina pentru a merge la inaugurarea centurii de nord a Capitalei. Adica de la coroane de flori, la taiat panglici.