Democratii constanteni sunt singuri impotriva tuturor. Aceasta ar fi concluzia deputatului Laurentiu Mironescu, presedintele organizatiei municipale a Partidului Democrat. Tinand cont de actuala conjunctura politica, Mironescu nu crede ca liberalii mai sunt adversarii de odinioara ai social-democratilor, motiv pentru care nici nu vor avea vreun "super-candidat" la Primaria Constanta. "Uitandu-ma la declaratiile actuale, sunt absolut convins ca PNL il va sustine pe candidatul PSD la Primaria Constanta si nu pe cel al PD", a declarat ieri deputatul. In ceea ce-i priveste, democratii isi vor desemna in mod oficial contra-candidatul lui Radu Mazare in septembrie- octombrie, dupa un amplu sondaj de opinie. Una peste alta, Mironescu a caracterizat drept "gaunoasa" modalitatea in care se face politica in Parlamentul Romaniei, observand o polarizare a fortelor politice (PD, PLD si cativa independenti, pe de-o parte si restul partidelor, de cealalta parte), dar nu o polarizare constructiva, ci una care "actioneaza distructiv si ridicol in acelasi timp".
Deputatul Laurentiu Mironescu este de parere ca a asistat la un "sfarsit de sesiune parlamentara involburat", criticand faptul ca cea de-a doua motiune a PD, pe agricultura, a fost respinsa de pe ordinea de zi fara nici o logica. Asta si toate celelalte discutii l-au facut pe democrat sa observe o polarizare politica in Parlament, care "actioneaza distructiv si ridicol in acelasi timp", vorbind aici despre apropierea dintre PNL si PSD. Deputatul a vorbit despre controversatul episod al motiunii PD care, odata acceptata de Parlament, ar fi dus la caderea Guvernului. "Absolut toti cei care au semnat in favoarea motiunii si care nu erau din PD si PLD au facut obiectul interventiilor telefonice ale liderilor PSD si PNL, promitandu-li-se diverse "chestii", lucru care demonstreaza adevaratul nivel politic al tarii", a declarat liderul democrat.

"Aeroportul la Consiliul Judetean- luati-va gandul!, Portul la Consiliul Local- forget about it!"

Deputatul s-a aratat totusi multumit de faptul ca "s-a intors diriginta in clasa PNL-PSD", iar "nazbatiile" acestora, de a ceda Portul Constanta si Aeroportul Kogalniceanu catre autoritatile locale au fost blocate in Parlament: "Aeroportul la Consiliul Judetean- luati-va gandul!, Portul la Consiliul Local- forget about it!". Ramanand la discutia despre liberali si social-democrati, deputatul democrat considera ca intre cele doua partide, aparent ireconciliabile, s-a creat o legatura atat de puternica, cel putin la nivel local, incat Primaria Constanta va fi recastigata de Radu Mazare cu sprijinul direct si total al liberalilor. "Uitandu-ma la declaratiile actuale, sunt absolut convins ca PNL va sustine candidatul PSD la Primaria Constanta", a declarat democratul, potrivit caruia candidatul PD va fi desemnat in septembrie- octombrie. Trecand la domeniul portuar si al transporturilor, parlamentarul s-a aratat nemultumit de conducerea Portului si a Ministerului Transporturilor. Mironescu a vorbit despre necesitatea de a schimba legislatia in domeniu, astfel incat domeniul maritim sa poata fi relansat. "Sistemul imunitar al Ministerului Transporturilor reuseste sa neutralizeze orice dorinta de schimbare in industria maritima si portuara, in plus, nu stiu cat de fezabila este actuala conducere a portului", considera deputatul.

"Orban nu o sa aiba prea multe jucarii la dispozitie"

Acesta sustine ca cele 5,2 miliarde de euro care vor fi alocate in urmatorii doi ani pentru marirea pensiilor reprezinta tot atatia bani luati de la Transporturi, implicit mai putine autostrazi si investitii in infrastructura, motiv pentru care "Orban nu o sa aiba prea multe jucarii la dispozitie". In alta ordine de idei, Mironescu nu crede ca vor exista sesiuni extraordinare pe perioada acestei vacante parlamentare si a anuntat ca se va concentra asupra activitatii locale de partid. Dintre actiunile si initiativele personale, deputatul a evidentiat un demers "foarte drag" lui, referitor la redeschiderea, probabil din 2008, a Liceului Militar de Marina "Alexandru Ioan Cuza" din Constanta, inchis in 1998. In plus, Mironescu a amintit si de amendamentul pe care l-a facut la legea electorala, prin care vrea sa rezolve situatia nefireasca a marinarilor romani aflati pe mare si care nu au voie sa voteze. Pe de alta parte, deputatul democrat si-a insusit ca misiune promovarea tinerilor democrati din "eparhia" pe care o conduce, 3-4 astfel de tineri democrati urmand sa fie prezenti, in fiecare zi de marti, la lucrarile Camerei Deputatilor si lucrarile din comisii, pana la sfarsitul mandatului sau. De altfel, trei dintre acesti tineri, care au experimentat activitatea parlamentara, au fost prezenti ieri alaturi de Mironescu, impartasind cateva din impresiile traite la fata locului. Interesanta a fost observatia potrivit careia in ciuda dezbaterilor furtunoase si a patosului pus in joc, nu exista o unitate a alesilor neamului care sa duca la rezolvarea problemelor, din cauza unor exagerat de multe orgolii care se manifesta in plen. Deputatul democrat considera ca mult clamata reimprospatare a clasei politice romanesti nu se poate realiza doar cu introducerea votului uninominal, care ar rezolva doar 50% din problema. "Implicand tinerii din ce in ce mai mult in politica se poate face reimprospatarea clasei politice, iar experienta referendumului de pe 19 mai ne-a demonstrat ce inseamna efervescenta tineretului intr-un partid, care poate nu a depasit niciodata pana acum stadiul de lipitori de afise", a afirmat Mironescu.