Senatorul ILIE SARBU i-a adresat o intrebare ministrului Administratiei si Internelor, CONSTANTIN TRAIAN IGAS. Obiectul intrebarii: , prin participarea la intalniri de partid in cadrul UNPR
Ziarul "Ring" a dezvaluit in repetate randuri ca subprefectul capitaliei, Dafinel Manoiu, a incalcat Legea 340/2004 privind institutia prefectului, prin imortalizarea sa in fotografii care demonstreaza clar ca a participat de mai multe ori la intalniri de partid organizate de Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei a Sectorului 2.
Dupa cum bine cunoasteti, aceasta lege interzice apartenenta politica, ceea ce ne intrebam insa, este de ce domnul Dafinel Manoiu nu si-a inaintat demisia pana acum, ba mai mult, neaga orice acuzatii.
Tinand seama de faptul ca art. 17 prevede ca "Prefectul si subprefectul nu pot fi membri ai unui partid politic sau ai unei organizatii careia ii este aplicabil acelasi regim juridic ca si partidelor politice, potrivit legii, sub sanctiunea destituirii lor din functia publica", va intreb, stimate domnule ministru, care sunt masurile pe care le veti lua pentru a-l sanctiona si cand se va intampla acest lucru?