Presedintele interimar al PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat miercuri seara, in cadrul unei dezbateri la GDS, ca Alianta D.A. PNL-PD si-a schimbat de doua ori strategia in timpul acestei campanii electorale, acest lucru avantajand partidul de guvernamant, care a reusit sa-si mentina o parte din capitalul electoral.
Tariceanu a spus ca aceste momente au fost date de retragerea lui Theodor Stolojan din cursa prezidentiala si, ulterior, de refuzul candidatilor PSD, in speta al lui Adrian Nastase, de a participa la dezbateri directe.
Liderul PNL a apreciat ca dezbaterile televizate organizate pana acum nu au fost concludente pentru cursa electorala. El a adaugat ca dezbaterile au fost mai mult prezentari de programe, si nicidecum, asa cum ar fi trebuit, confruntari intre programele candidatilor si ale partidelor.
Calin Popescu-Tariceanu nu a dezmintit faptul ca toti membrii Aliantei D.A. mizau pe “forta lui Basescu“ de a se impune in dezbaterile unu la unu cu Adrian Nastase. “Daca nu s-a putut, am pus accent pe deplasarile in tara, unde am organizat ample manifestatii electorale in peste 30 de judete“, a explicat Tariceanu.

Sondaje otravite

In ceea ce priveste strategia de contraatac a aliatilor, Tariceanu a mai spus ca s-a luat decizia sa nu se raspunda in aceeasi maniera la campania murdara a PSD. “Au existat chiar discutii in contradictoriu, la nivelul conducerii Aliantei, daca sa raspundem sau nu. Pana la urma nu ni s-a parut ca este irelevant pentru ceea ce vrem noi sa transmitem electoratului“, a subliniat Tariceanu.
Liderul PNL s-a referit si la ultimele sondaje de opinie, despre care a spus ca nu sunt reale. “Acelasi fenomen a existat si inainte de alegerile locale. Ma indoiesc foarte serios de acuratetea sondajului CURS, aparut zilele trecute. In plus, oamenii au retineri in a raspunde sincer la intrebarile din astfel de sondaje“, a conchis Tariceanu.
Presedintele liberal a precizat ca dupa alegeri vor fi facute analize ale modului in care organizatiile PNL si PD au desfasurat campania. “Au existat deficiente de organizare la unele filiale“, a adaugat Tariceanu.
El a mai spus ca, indiferent de rezultatul alegerilor, PNL si PD vor ramane unite si nu va exista nici o intelegere cu PSD. “Daca unii oameni din cele doua partide ar trece la PSD, asta ar fi sinucidere curata pentru ca, dupa promisiunile de inceput, ar urma lichidarea lor politica“, a conchis liderul liberal.

FOTO: Tariceanu admite ca in unele filiale au existat deficiente de organizare